IZSTOPAJTE IZ MNOŽICE

Ste eden od več sto kandidatov, ki se potegujejo za sanjsko delovno mesto? Če je tako, potem morate izstopati iz množice s popolnim življenjepisom in motivacijskim pismom.

S svojim življenjepisom naredite prvi vtis na delodajalca in je odraz vas samih. Je najpomembnejši dokument v vaši karieri.

Dobro pripravljen življenjepis mora biti napisan na sodoben način, brez slovničnih napak in mora imeti jasno strukturo.

Predstaviti mora vaše izkušnje, spretnosti in dosežke na način, ki ustreza zahtevam delovnega mesta.

Splošni življenjepis ne bo ustrezal.

Da bi povečali svoje možnosti za uspeh, morate življenjepis prilagoditi konkretnemu delovnemu mestu, za katerega se potegujete.

Ne pisati VSEH svojih izkušenj, ampak SAMO TISTE, ki so relevantne za delovno mesto, za katerega se potegujete.

TUDI MOTIVACIJSKO PISMO JE POMEMBNO

Enako pomembno je tudi dobro motivacijsko pismo.

Vedno namreč trdimo: življenjepis bo na strukturiran način prikazal vaše izkušnje, izobrazbo, uspehe in dosežke, motivacijsko pismo pa bo navdihnilo delodajalca, da vas povabi na razgovor.

Bistvo življenjepisa je, da pove, kdo ste, bistvo motivacijskega pisma pa, da vas potencialni delodajalec ŽELI spoznati, ker ste ga s pisanjem navdihnili.

Pokazati mora vaše navdušenje in strast do dela ter kako se vaše znanje in izkušnje ujemajo s cilji podjetja.

 

VSAK KORAK ŠTEJE

Poskrbite, da ob oddaji prijave napišete lepo napisano in ne predolgo elektronsko sporočilo, po želji (in našem priporočilu) pa priložite tudi 2–3 reference bivših delodajalcev, ki izkazujejo vašo KREDIBILNOST.

Po zaposlitvenem razgovoru v 24–48 urah pošljite zahvalno pismo – dejanje, ki ga opravi le 1 % prijavljenih, včasih pa je to češnjica na torti, ki vas popelje na prvo mesto in s tem do zaposlitve.

Če ne želite povprečne službe, ne pošiljajte povprečnega življenjepisa.

Ciljajte višje in dajte vse od sebe, da vas delodajalec opazi. Vložite čas in trud v pripravo popolnega življenjepisa in motivacijskega pisma, tako boste korak bliže sanjski zaposlitvi, kjer boste zadovoljni in boste prispevali svojo dodano vrednost.

Če tega ne znate ali nimate časa, vam to z veseljem uredimo MI.