Blog


  •  10.8.2021 08:00 PM

Verjamem namreč, da smo kreatorji svojega življenja in s tem na nek način tudi svoje kariere. Čeprav je pošiljanje življenjepisov v podjetja, ki trenutno ne zaposlujejo, precej izven okvirjev in je pri nas v Sloveniji še vedno neobičajno, se po mojih izkušnjah vseeno izplača.

Preberi več
  •  14.7.2021 11:00 AM

Že res, da lahko na internetu preberete malo morje zapisanih člankov, ki vas bodo naučili, kako napisati življenjepis. Pa se sploh zavedate, koliko časa vam bo to vzelo? Profesionalen pisec življenjepisov povprečno porabi teden dni časa, da napiše vrhunski življenjepis. Kaj pa vi? Si upate uganiti?

Preberi več
  •  16.6.2021 11:18 AM

Nima vsak daru pisanja. Tako kot jaz nimam daru in znanja za popravljanje avta –in ga zato peljem k avtomehaniku. Ali daru za striženje in barvanje las. Še nikoli nisem slišala, da nekdo ne bi nosil svojih las, ker jih ni sam sfriziral. Tudi avtorjeva knjiga gre skozi roke urednika, lektorja itd., da je dovolj dobra za prodajo.

Preberi več
  •  13.5.2021 08:00 PM

Pri kreativno napisanem življenjepisu gremo lahko v dve skrajnosti. Lahko napišemo popolnoma neprivlačen življenjepis, celo dolgočasen, kar zadeva slog, ali pa gremo popolnoma v nasprotno smer – izven okvirjev, v zmešnjavo, polno barv in oblik. Zato je tako zelo pomembno, da se pisanja življenjepisa lotimo celostno in profesionalno, saj odseva NAS kot delavca in je naše ogledalo.

Preberi več
  •  16.4.2021 08:00 PM

Ne potrebuješ. Lahko ga napišeš sam. Vendar moraš biti do sebe iskren in strog ter se vprašati: "Ali res znam napisati življenjepis, ki bo iz vseh mojih izkušenj poudaril tisto, kar je resnično pomembno za delodajalca, ki to bere?" "Ali znam življenjepis oblikovati v neko smiselno celoto?" "Ali je morda še kaj, na kar sem pozabil ali sploh nisem pomislil, da bi lahko napisal?"

Preberi več
  •  15.3.2021 10:44 AM

Slika na življenjepisu mora biti tako dobra in profesionalna, kot je dober vaš vrhunski življenjepis. Za lažjo orientacijo sem zbrala najpomembnejše nasvete, ki jih je treba upoštevati, ko v tako pomemben dokument, kot je življenjepis, vstavljamo svojo fotografijo.

Preberi več
  •  16.2.2021 11:09 AM

Čeprav se sliši skoraj iluzorno, je pozitiven pogled na situacijo in na iskanje dela nujen! Četudi tolikokrat slišimo »ne«, smo z vsakim razgovorom bliže svoji novi zaposlitvi!

Preberi več