Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Maja Novak s.p.

(“Pogoji”)

20. 1. 2022

PROSIMO VAS, DA PRED UPORABO TE SPLETNE STRANI NATANČNO PREBERETE TE SPLOŠNE POGOJE.

Kaj spada v Splošne pogoje?

Splošni pogoji navedeni v nadaljevanju predstavljajo pravila naše spletne strani https://www.pisanje-zivljenjepisa.org/ (Spletna stran) in definirajo naše razmerje z vami med uporabo naših storitev.

Kdo smo in kako nas kontaktirati?

Imetnik Spletne strani je Maja Novak s.p., popotniško pisanje (“mi”, “nas” or “naše”), samostojna podjetnica, registrirana v  Sloveniji z davčno številko: 60108860, na naslovu Finžgarjeva 1A, 4260 Bled, Slovenija, EU.

V okvirih teh Pogojev vam dovoljujemo uporabo Spletne Strani, ki ostaja naša intelektualna lastnina.

Če nas želite kontaktirati, nam pošljite elektronsko sporočilo na pisanje.zivljenjepisa@gmail.com

Splošni pogoji

Z uporabo naše Spletne strani potrjujete, da se s temi Splošnimi pogoji strinjate in jih boste upoštevali. Priporočamo vam, da si za kasnejšo referenco natisnete kopijo teh Splošnih pogojev.

Odgovorni ste tudi za to, da so s temi in vsemi povezanimi Pogoji seznanjeni ter, da jih upoštevajo vsi, ki do naše Spletne strani dostopajo preko vaše spletne povezave.

Če se s temi Splošnimi pogoji ne strinjate, ne uporabljajte naše Spletne strani in storitev.

Ostali, za vas morda pomembni, Pogoji

Ti Splošni pogoji se nanašajo na sledeče Splošne pogoje, ki se prav tako nanašajo na vašo uporabo naše Spletne strani:

Naša Politika zasebnosti.  Za več informacij glej Kako lahko uporabimo vaše osebne podatke.

Naša Politika piškotkov, ki vsebuje informacije o piškotkih na naši strani.

Možne spremembe teh splošnih pogojev

Te Splošne pogoje občasno spremenimo zaradi sprememb pri naših storitvah in načinu poslovanja. Prosimo vas, da vsakič, ko obiščete našo Spletno stran, preverite Splošne pogoje, da seznanite z vsakokrat veljavnimi Pogoji.

Če bomo Splošne pogoje bistveno spreminjali, bomo poskrbeli, da boste o tem pravočasno obveščeni in jih boste lahko pregledali ter sprejeli.

Če se z novimi Splošnimi pogoji ne strinjate, prenehajte z uporabo naših storitev.

Spremembe na naši Spletni strani

Našo Spletno stran lahko občasno posodobimo in spremenimo, da ostane v koraku z našimi produkti, potrebami naših uporabnikov in potrebami našega poslovanja.

Potrudili se bomo, da vas bomo pravočasno obvestili o večjih spremembah.

Suspenz ali umik Spletne strani

Ogledovanje naše spletne strani je brezplačno.

Ne jamčimo, da bo naša Spletna stran ali njena vsebina vedno na voljo. Iz poslovnih ali operativnih razlogov lahko Spletno stran ali njene dele suspendiramo, umaknemo ali omejimo dostop do vsebine.

Potrudili se bomo, da vas o suspenzih in umikih pravočasno obvestimo.

Prenos te pogodbe na drugo osebo

Naše pravice in dolžnosti po teh Splošnih pogojih lahko prenesemo na drugo organizacijo. O tem vas bomo vedno obvestili pisno in bomo poskrbeli, da prenos ne bo vplival na vaše pravice po tej pogodbi.

Varnost podrobnosti računa

Če izberete ali prejmete identifikacijsko kodo, geslo, ali kakršnokoli dodaten podatek, med našimi varnostnimi postopki, morate te podatke obravnavati, kot zaupne.  Teh informacij ne smete razkriti tretjim osebam.

V primeru, da smo ocenili, da ne upoštevate določb teh Splošnih pogojev, vam lahko kadarkoli onesposobimo geslo ali identifikacijsko kodo, ki ste jo izbrali sami, ali pa smo jo določili mi.

Če sumite, da kdorkoli poleg vas pozna vašo identifikacijsko kodo ali geslo, nas o tem nemudoma obvestite na pisanje.zivljenjepisa@gmail.com.

Uporaba materialov na naši spletni strani

Smo lastniki oziroma lastniki licenc vseh pravic intelektualne lastnine na naši Spletni strani in materiala objavljenega na njej. Ta dela so zaščitena z mednarodnimi zakoni in pogodbami o avtorskih pravicah. Vse te pravice so pridržane. Lahko natisnete eno kopijo in prenesete povzetke katerekoli strani iz naše Spletne strani za osebno uporabo in na vsebino usmerite pozornost drugih znotraj vaše organizacije.

Ničesar kar ste natisnili ali prenesli iz naše Strani ni dovoljeno spreminjati na kakršenkoli način, prav tako ni dovoljena uporaba ilustracij, fotografij video in avdio posnetkov ter vseh grafičnih materialov ločeno od spremljajočega teksta.

Naš vloga avtorja vsebine na naši Spletni strani (in vloge drugih, ki so navedeni in so tudi prispevali) mora biti vedno pripoznana. Brez našega dovoljenja oziroma dovoljenja našega dajalca licence, ni dovoljeno uporabljati vsebine iz naše Spletne strani za komercialne namene. 

Če natisnete, kopirate ali prenašate katerikoli del naše Spletne strani in s tem kršite te Splošne pogoje, nimate pravice do nadaljnje uporabe naše Spletne strani in lahko zahtevamo, da vrnete ali uničite vse kopije naših materialov, ki ste jih naredili.

Izjava o omejitvi odgovornosti

Vsebina naše Spletne strani je na voljo le za splošne informacije. Njen namen ni podajanje nasvetov, po katerih se morate ravnati, se na njih opirati. Predno ukrepate v skladu z vsebino na naši Spletni strani se morate posvetovati s strokovnjakom oziroma specialistom.

Čeprav se trudimo, da redno posodabljamo informacije na naši Spletni strani, nikakor ne navajamo, garantiramo ali jamčimo, posredno ali neposredno, da je vsebina na naši Spletni strani točna, popolna ali ažurna.

Cena in plačilo

Cena izdelka (ki vključuje DDV) bo cena, navedena v ceniku, veljavnem na dan oddaje naročila. Vsakokrat veljavni cenik se nahaja na [POVEZAVA].

Omogočamo naslednje načine plačila:

Predplačilo – Prejeli boste naše bančne informacije. Z delom bomo pričeli takoj, ko bo plačilo vidno na našem računu.

Dostava

Izdelani dokumenti bodo dostavljeni na elektronski naslov, ki ga boste navedli pri oddaji vašega povpraševanja.

Pravica do odpovedi

Ker gre za izvedbo storitve, katere izvedba je v celoti prilagojena potrebi posameznega uporabnika in ki bo slednjemu dostavljena na njegov elektronski naslov, odstop od pogodbe po naši potrditvi vašega naročila ni mogoč.

Vsebina s strani uporabnikov

Naša Spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih Spletnih strani in vsebin tretjih oseb. Te povezave so zgolj informativne narave. Teh povezav in informacij, ki se na njih nahajajo, nismo odobrili mi.

Nad vsebino teh Spletnih strani nimamo nobenega nadzora.

Odgovornost za izgubo ali nastalo škodo

Če ste potrošniki ali poslovni uporabniki:

V primeru, ko bi bilo to nezakonito, ne izključujemo ali omejujemo naše odgovornosti do vas. To vključuje odgovornost za smrt ali poškodbo, ki je bila povzročena zaradi malomarnosti nas ali naših zaposlenih, agentov ali podizvajalcev in zaradi goljufije ali zavajanja.

Če ste poslovni uporabniki:

Izključujemo vse posredne pogoje, jamstva, navedbe in ostale Pogoje, ki se nanašajo na našo Spletno stran ali njeno vsebino.

Ne bomo odgovarjali za kakršnokoli izgubo ali škodo, vključujoč pogodbeno ali odškodninsko odgovornost, ali kršenja zakonske dolžnosti, ali kako drugače, četudi predvidljivo, ki bo nastala zaradi, ali v povezavi z uporabo ali nezmožnostjo uporabe naše Spletne strani; ali zaradi uporabe ali opiranja na vsebino, ki se nahaja na naši Spletni strani. 

Še zlasti ne bomo odgovorni za:

izgubo dobička, prodaje, poslovanja ali prihodkov;

prekinitev poslovanja;

izgubo predvidenih prihrankov;

izgube poslovnih priložnosti, dobrega imena ali ugleda; ali

vsake posredne ali posledične izgube ali škode.

Če ste potrošnik:

Prosimo vas, da upoštevate, da je naša Spletna stran namenjena domači, osebni uporabi. Soglašate, da naše Spletne strani ne boste uporabljali za komercialne ali poslovne namene in, da do vas nimamo nobene odgovornosti v primeru izgube dobička, poslovanja, prekinitve poslovanja ali izgube poslovne priložnosti.

Izjava o omejitvi odgovornosti

Vsi ponujeni izdelki, so (razen, če je drugače navedeno) podani v smislu »kot so« (as is) za vašo uporabo,  brez kakršnegakoli jamstva ali zavez, nakazanih ali izrecnih, vključno z vsemi nakazanimi garancijami ali pogoji za trgovsko sposobnost, kakovostjo trgovalne ponudbe, ustreznostjo za določen namen, trajnostjo, nazivom in nekršenjem. Ne jamčimo uspeha pri iskanju zaposlitve. 

Uporaba vaših osebnih informacij

Vaše osebne informacije bomo uporabili v skladu z  politiko zasebnosti.

Odgovornost za viruse

Ne jamčimo, da bo naša Spletna stran varna pred hrošči in virusi.

Vi ste odgovorni za konfiguracijo vaše informacijske tehnologije, računalniških programov in platforme za dostop do naše Spletne strani. Uporabite svoj protivirusni program.

Vsakršna zloraba naše Spletene strani z namerno okužbo z virusi, trojanskimi konji, črvi, logičnimi bombami ali drugimi zlonamernimi ali tehnično škodljivimi materiali, je prepovedana. Prepovedan je tudi nepooblaščen poizkus dostopa do naše Spletne strani, strežnika na katerem se le-ta nahaja, ali do kateregakoli strežnika, računalnika ali baze podatkov, ki so povezani z našo Spletno stranjo. Prepovedani so kakršnikoli napadi, ki povzročajo zavrnitev storitve ali distribuirano zavrnitev storitve. Vsak tak vdor bomo sporočili pristojnemu organu za kazenski pregon, s katerim bomo tudi sodelovali tako, da mu bomo razkrili vašo identiteto. V primeru takega vdora, izgubite pravico do uporabe naše Spletne strani.

Pravila glede objavljanja povezav do naše Spletne strani

Lahko objavite povezave do naše domače strani, če to naredite na pošten in zakonsko sprejemljiv način, ki ne škoduje ali izkorišča našega ugleda.

Povezava ne sme biti objavljena na način, ki sugerira poslovno sodelovanje, odobritev ali oglaševanje z naše strani, če le-to ne obstaja.

Povezave ni dovoljeno objaviti na nobeni Spletni strani, ki ni v vaši lasti.

Povezava do naše Spletne strani ne sme biti skrita (»framed«) na katerikoli Spletni strani. Prav tako ni dovoljeno objavljati povezav do delov naše Spletne strani, ki niso domača stran.

Pridržujemo si pravico do odvezama dovoljena za objavo povezav, brez predhodnega opozorila.

Če želite objaviti povezavo do naše Spletne strani, ali pa le njeno vsebino na način, ki ni opisan v tem dokumentu, nam prosimo pišite na pisanje.zivljenjepisa@gmail.com.

Uporabno prava

Če ste potrošnik, vas obveščamo, da te Splošne pogoje, njihovo vsebino in obliko ureja zakonodaja Slovenije. Oboji, tako vi kot mi, se strinjamo, da so izključno pristojna sodišča v Sloveniji.

Če ste poslovni uporabnik, vas obveščamo, da te Splošne pogoje, njihovo vsebino in obliko (ter vse nepogodbene spore in zahtevke) ureja zakonodaja Slovenije. Oboji, tako vi kot mi, se strinjamo, da so izključno pristojna sodišča v Sloveniji.

Zadnja posodobitev: 20. 1. 2021.